fbpx
Selectează o Pagină

Dragi părinți, dincolo de șocul avut de la această știre, deși nu aud prima dată de așa ceva, mi s-a reîprospătat determinarea de a face materiale pe tema asta. E nevoie mare ca noi părinții să vorbim despre sex cu copiii noștri și să fim prezenți în viața lor. Trebuie să îi protejăm!

Despre ce știre e vorba: „Rețea uriașă de pedofili pe dark web, destructurată de o echipă internațională.” E vorba de peste 300 de arestări (spre 350) într-un dosar internațional. Milioane de oameni găseau plăcerea de a privi filme în care copiii erau abuzați sexual. Site-ul cuprindea videoclipuri cu acte sexuale care implică minori chiar și sugari și interzicea încărcarea de pornografie cu adulți. Unul din cei artestați era cercetat pentru abuzarea sexuală a peste 200 de copii (spun era, pentru că se pare ca s-a sinucis în celulă).

În fața unor astefel de știri, în inima oricărui tată și oricărei mame trebuie să se înflăcăreze determinarea de a se ocupa și de acest aspect al educației copiilor lor.

De ce insist pe educare?

Pentru că educarea oferă autonomie pe când îngrădirea va crea dorința de a scăpa, de a încerca, de a se convinge. Un copil îngrădit, are toate șansele să devină un tânăr dornic de a experimenta ce i sa interzis. Când îngrădim și limitam decidem noi pentru el/ea, când educăm plantăm principii care îi vor ajuta să evalueze corect realitățile și să decidă.

Este mare nevoie ca să educăm. Copiii noștri trebuie să fie educați de noi, cu valori morale, cu respect de semeni, cu o educare pentru viață. Este nevoie ca mâine să existe oameni stabili cu valori sănătoase care să fie și păziți de principiile lor dar și în stare să învețe pe alții sau măcar pe cei din casa lor.

Vă invit să colaborăm și să facem treaba asta cât de bine putem. Să îi protejăm!

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Pin It on Pinterest

Share This