fbpx
Selectează o Pagină

Recunosc că înregistrez acest episod despre importanța dialogului, cu cana de cei in față și cu mintea amprentată de citirea cărții lui Franz Kafka – Scrisoare către tata. Carte pe care o recomand tuturor părinților sau copiilor adulți. E una din operele de filosofie apreciate în întreaga lume dar care e oarecum tristă și deprimantă, însă abordează ce doare și e benefic.

Dialogul e o componentă magică, sau care poate face adevărate magii în relația părinți copii. Din păcate foarte rar suntem conștientizați de cineva să dialogăm cu copiii și mai degrabă ne trezim că le comunicăm principii, lucruri importante, adevăruri și le impunem. Rar acceptăm ca ei să pună la îndoială, să aibă opinia lor și să ne simțim confortabil cu asta e provocare pretabilă pentru scenarii de film.

Dialogul cu copiii, o spun din experiența personală de tată dar si din experiența de consiliere, deschide uși spre prietenie și relație, e primul pas spre admirația de care e nevoie pentru ca cei dragi noua sa vină să ne vorbească.

Vă invit să ascultați acest episod din seria Parenting în practică și să îmi scrieți opinia voastră de tați sau mame.

Importanța dialogului

 

Pin It on Pinterest

Share This